ولی داداشی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت که در لایحه دولت برای اصلاح قانون «نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» پیشنهاد شده همسر و فرزندان اشخاص مستثنا شوند؛ پیش از این بهدلیل تابعیت آمریکایی فرزندان محمد جواد ظریف، انتصاب او در دولت مورد نقد قرار گرفته بود.
داداشی، در گفتگو با خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در تشریح جلسه روز سهشنبه ۱۸ دی این کمیسیون با نمایندگان دولت، گفت:«در جلسهای که چهارم آذر ماه در کمیسیون برگزار شده بود لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس تکمیل نبود که ما آن را به دولت ارجاع دادیم و امروز، ۱۸ دیماه، این لایحه در کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفت.»
داداشی با اشاره به پیشنهاد دولت برای مستثنا شدن همسر و فرزندان مقامات از این قانون، گفت: «نمایندگان مخالف و موافق به مدت دو ساعت در رابطه با لایحه به بیان نظرات خود پرداختند و مقرر شد برای بررسی بیشتر، این لایحه به کمیتهای در کمیسیون ارجاع شود و پس از بررسی در آن کمیته به صحن کمیسیون برای بررسی بازگردد.»
دولت مسعود پزشکیان از ابتدای آغاز به کار خود به دنبال تغییر این قانون بوده است. در جریان نشست علنی ۲۷ آبان ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی مجید انصاری معاون حقوقی پزشکیان تقاضای یک فوریت در مورد لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را مطرح کرد که این پیشنهاد با ۲۰۷ رای منفی، تصویب نشد.
۳۰ آبانماه، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با تاکید بر اینکه وجود محمدجواد ظریف بهعنوان یک «شخصیت کارکشته» در حوزه بینالملل و سیاست خارجی، ظرفیت ارزشمندی برای کشور و دولت است، گفت: قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس ترور سرمایههای ملی است.
پسر و دختر ظریف در زمان اقامت آنها در ایالات متحده آمریکا متولد شدند. طبق قانون، ظریف بهدلیل تابعیت آمریکایی فرزندانش نمیتواند در سمتهای حساس مشغول به کار شود. با وجود این، ۱۱ مردادماه ۱۴۰۳، اندکی پس از آغاز به کار پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم، او ظریف را به عنوان «معاون راهبردی رییس جمهوری» منصوب کرد. ظریف، وزیر امور خارجه دولت حسن روحانی، پیشتر رییس شورای راهبری انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم بود.
پزشکیان پست «معاونت راهبردی رییسجمهوری» را برای انتصاب ظریف ایجاد کرد. ظریف در واکنش به فشارها یکبار از این سمت استعفا کرد اما دوباره به پست خود بازگشت.
پس از اینکه محمدباقر قالیباف، در جلسه هفتم آذرماه مجلس که بهدلیل بحث درباره تابعیت فرزندان ظریف متشنج شده بود انتصاب ظریف را غیرقانونی خواند، شهرام دبیری، معاون پارلمانی رییسجمهوری، وعده داد برای اصلاح قانون، لایحهای به مجلس ارسال خواهد شد.