نشریه وال استریت ژورنال به نقل از میانجیهای عرب اعلام کرد حماس در مذاکرات مربوط به توافق آتشبس با اسرائیل و آزادی گروگانها، از یک خواسته کلیدی خود صرفنظر کرده و به نیروهای اسرائیلی اجازه خواهد داد در طول آتشبس، به صورت موقت در غزه باقی بمانند.
حماس ماهها اصرار داشت با توافق دیگری موافقت نخواهد کرد مگر این که شامل پایان دائمی جنگ در غزه و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه باشد.
یک دیپلمات عرب به تایمز اسرائیل گفته است به نظر میرسد «نشانههایی» وجود دارد که طرفین مایل به انعطاف در مورد شرایط خروج ارتش اسرائیل از غزه هستند؛ بهویژه در مورد گذرگاههای فیلادلفی و نتساریم که به ترتیب در مرز و در میان نوار غزه قرار دارند.
وبسایت اکسیوس ۱۵ آذر به نقل از دو مقام اسرائیلی نوشت این کشور بسته بهروز شدهای را برای توافق آزادی گروگانها به حماس ارائه کرده است.
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، دو طرف در حال بررسی یک آتشبس ۶۰ روزه هستند که در آن حداکثر ۳۰ گروگان، از جمله شهروندان آمریکایی آزاد خواهند شد.
در این گزارش آمده است که اسرائیل در مقابل، زندانیان فلسطینی را آزاد میکند و اجازه میدهد مقادیر بیشتری کمکهای بشردوستانه وارد غزه شود.
میانجیها به این رسانه گفتهاند گروه حماس یکشنبه گذشته فهرستی از گروگانها شامل اتباع آمریکایی، زنان، گروگانهای مسنتر و کسانی که مشکلات پزشکی دارند، ارائه کرده است. اسامی پنج گروگان کشته شده نیز در این لیست وجود دارد.
قرار است این گروگانها به زودی و پس از اجرایی شدن توافق آزاد شده و حماس پس از آن محل نگهداری گروگانهای باقی مانده و شرایط آنها را تعیین کند.
بر اساس این گزارش، مذاکرهکنندگان اسرائیلی برای آزادی گروگانهای بیشتری در مرحله اولیه آتشبس تلاش میکنند اما همزمان، با عقبنشینی تدریجی از کریدور فیلادلفی موافقت کردهاند.
اسرائیل به میانجیها گفته است مکان نیروهای خود را در بخشهایی از غزه تغییر خواهد داد اما پیشنهاد محدود کردن حضور در مناطقی از جمله غزه را رد کرده است.
آخرین تحولات میدانی
وزارت امور خارجه اسرائیل پنجشنبه اعلام کرد ارتش این کشور به طور موقت وارد منطقه حائل سوریه شده است.
سال ۱۹۷۴ پس از جنگ یوم کیپور (جنگ اکتبر ۱۹۷۳)، توافقنامهای میان اسرائیل و سوریه تحت نظارت سازمان ملل متحد امضا شد و بر اساس آن، نیروهای نظامی اسرائیل از بخشهایی از بلندیهای جولان که در جریان جنگ ۱۹۶۷ اشغال کرده بودند، عقبنشینی کردند و در عوض، منطقهای عاری از تسلیحات نظامی در امتداد خط تماس ایجاد شد که نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در آن مستقر شدند.
صبح پنجشنبه همزمان با تلاش ارتش اسرائیل برای رهگیری یک پهپاد، آژیرها در منطقه اشکلون به صدا درآمدند و یک پهپاد دیگر در جنوب اسرائیل سرنگون شد.
اسرائیل گفته است مبدا این پهپادها احتمالا یمن بوده است.
همزمان ارتش اسرائیل، شین بت (آژانس امنیت داخلی) و پلیس اعلام کردند در پی تعقیب یک مرد مسلح و «اعمال فشار نظامی در منطقه»، او که شب گذشته در یک تیراندازی مرگبار به اتوبوسی در کرانه باختری یک پسر ۱۲ ساله را کشت، خود را تسلیم کرد.
در این حمله تعدادی دیگر نیز زخمی شدند.
در سوی دیگر، بنا بر اعلام وزارت بهداشت غزه، در حمله نظامی اسرائیل به نوار غزه از هفت اکتبر تاکنون، ۴۴ هزار و ۸۰۵ فلسطینی کشته و ۱۰۶ هزار و ۲۵۷ نفر زخمی شدهاند.