مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران گفت طرح انتقال پایتخت در همه دولتها مطرح شده و به نتیجه هم نرسیده است. او با بیان اینکه برای اجرای این طرح شرایط متفاوتی همچون آب، زلزله، حوادث طبیعی و امکانات را باید در نظر گرفت، تاکید کرد که انتقال پایتخت در ایران عملی نیست.
چمران در جلسه روز چهارم آذر شورای شهر تهران درخصوص جلسه با دولت درباره انتقال پایتخت به خبرنگاران گفت: «جلسه مفصلی با دولت داشتیم، من هم به آنها گفتم مشابه این جلسه را در زمان تمام ریاست جمهوریها تجربه کردم، به نتیجه هم نرسید، چراکه چنین کاری برای تهران و ایران غیرعملی است.»
رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه مهم است کدام شهر بهجای تهران انتخاب شود، گفت: «اینکه آنجا زلزله خیز هست یا نه؟ آب دارد یا نه؟ اگر از امکانات فرودگاه، هواپیما و جاده هم بگذریم باید بپرسیم وضعیت ادارات چه میشود؟»
پرویز سروری، نایبرییس شورای شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه طرح انتقال پایتخت به نتیجه نخواهد رسید، گفت: «با انتقال پایتخت نهتنها مشکلات تهران رفع نمیشود، بلکه این مشکلات به محل جدید نیز انتقال داده میشوند.»
سروری با تاکید بر اینکه اکثر کشورهایی در این زمینه موفق بودهاند، پایتخت را نه منتقل، بلکه توزیع کردهاند، گفت: «این کشورها یک پایتخت سیاسی، یک پایتخت اقتصادی و یک پایتخت فرهنگی تشکیل دادهاند و مجموعه آنها توانسته قدری بار را از دوش مرکزیت بردارد که این اقدام نیز نیاز به بررسی دارد.»
مسعود پزشکیان، رییس چهاردهمین دولت جمهوری اسلامی، روز ۳۰ آبان با بیان اینکه مطالعات طرح انتقال پایتخت آغاز شده است، از محمدرضا عارف بهعنوان مسئول طرح انتقال پایتخت نام برد و گفت او ماموریت بررسی این طرح را بر عهده دارد.
او هشدار داد که بیتوجهی به این موضوع میتواند کشور را در آینده با بحرانهای زیستمحیطی و مشکلات متعدد دیگر مواجه سازد.
احمد فاطمی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز روز سوم آذر طرح انتقال پایتخت در شرایط فعلی را رویاپردازانه خواند و از مکانیابی آن بهعنوان مهمترین نکته نام برد.
چمران نیز در شهریور امسال پس از اظهارات پزشکیان درباره انتقال پایتخت از تهران به شهرهای دیگر گفت دولتهای مختلف این موضوع را بارها مطرح کردند، اما به نتیجه مشخصی نرسید.