انهدام یک تانک اسرائیلی در حمله روز هفتم اکتبر حماس به اسرائیل

قربانیان حمله ۷ اکتبر حماس با شکایت از ایران، سوریه و کره‌شمالی ۴ میلیارد غرامت خواستند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۲

بیش از ۱۰۰ تن از قربانیان و خانواده‌های قربانیان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، روز دوشنبه ۱۱ تیر با تنظیم دادخواستی از جمهوری اسلامی، سوریه و کره شمالی به اتهام حمایت از حماس شکایت کردند و خواستار دریافت حداقل چهار میلیارد دلار غرامت شدند.

اتحادیه ضد افترا این شکایت را در دادگاه فدرال واشینگتن، پایتخت آمریکا، ثبت کرده است.
این شکایت، بزرگ‌ترین پرونده حقوقی علیه کشورهای خارجی در ارتباط با حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ ( ۱۵ مهر ۱۴۰۲) به اسرائیل محسوب می‌شود و نخستین شکایتی است که از حمایت یک سازمان یهودی برخوردار است. شرکت حقوقی کرول اند مورینگ (Crowell & Moring) نمایندگی قربانیان را برعهده دارد.

جاناتان گرینبلات، مدیر اجرایی اتحادیه ضد افترا، روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «جمهوری اسلامی حامی اصلی یهودی‌ستیزی و تروریسم در جهان است. این کشور همراه با سوریه و کره شمالی، باید مسئولیت خود در بزرگ‌ترین حمله یهودی‌ستیزانه پس از هولوکاست را بپذیرند.»

جمهوری اسلامی پیش از این با چند پرونده قضایی مشابه در ارتباط با حمله هفتم اکتبر روبرو شده بود، اما این اولین بار است که از سوریه و کره شمالی نیز در همین رابطه شکایت می‌شود.

پیشتر در روز چهارشنبه ۳۱ ژانویه ۲۰۲۴، شکایت دیگری علیه جمهوری اسلامی در دادگاه منطقه‌ای کلمبیا به ثبت رسید که طی آن ۶۷ شاکی مدعی شدند تهران «مغز متفکر و تأمین-کنندهٔ مالی» حمله به اسرائيل بوده است.

شاکیان که از قربانیان و خانواده‌های قربانیان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل هستند، درخواست یک میلیارد دلار غرامت کردند.

اکنون اتحادیه ضد افترا، علاوه بر جمهوری اسلامی، سوریه و کره شمالی را نیز به حمایت مالی، نظامی و تاکتیکی از حماس متهم کرده است.

دولت آمریکا جمهوری اسلامی، سوریه و کره شمالی را کشورهای حامی تروریسم خوانده است.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ نفر در حمله هفتم اکتبر کشته و ۲۵۰ نفر دیگر به گروگان گرفته شدند.

شاکیان این پرونده شامل شهروندان آمریکایی مجروح شده در هفتم اکتبر و همچنین بستگان قربانیان کشته شده در این حمله هستند.

خبرگزاری رویترز با اشاره به اینکه هیات‌های جمهوری اسلامی، کره شمالی و سوریه در سازمان ملل در نیویورک، پس از ثبت این شکایت به پرسش‌های این خبرگزاری پاسخ ندادند، نوشت:«برای کشورهایی که متهم به حمایت از تروریسم هستند، عادی است که از شکایت‌های قضایی در ایالات متحده چشم بپوشند و به احکام صادرشده در دادگاه‌های ایالات متحده احترام نگذارند.»

با این همه، اگر متهمان مسئول شناخته شوند، شاکیان امیدوارند که از صندوق قربانیان تروریسم تحت حمایت دولت ایالات متحده استفاده کنند. این صندوق را کنگره در سال ۲۰۱۵ برای پرداخت غرامت به افرادی که علیه دولت‌های حامی تروریسم شکایت کرده و دادگاه به نفع آنان رای داده است، ایجاد کرد.

به گزارش رویترز، موجودی این صندوق رو به اتمام است و همین امر باعث شده که چند عضو کنگره در ماه مه قانونی را ارائه کنند که بودجه این صندوق را افزایش دهد و پرداخت سالانه به قربانیان را تضمین کند.

شکایت روز دوشنبه خواستار پرداخت دستکم یک میلیارد دلار خسارت جبرانی و سه میلیارد دلار خسارت جزایی به قربانیان و خانواده قربانیان هفتم اکتبر است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

حرف آخر با پوریا زراعتی
جهان‌نما
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها